Свържете се с нас

Стара Загора

Отношенията днес са напрегнати

Published

on

Луната е в знак Дева – времето, когато се изострят възприятията ни към дреболиите, появява се желанието за критикуване на ближния. Хората се превръщат в подобия на Шерлок Холмс, който само по няколко детайли може да възстанови цялата картина. Засилва се реагирането моментално на най-незначителните несъответствия и дреболии. Добре е да се разхождате в парка, в гората, да пресаждате цветя, да работите със земята. Това ще снеме психическото напрежение, ще ви отпусне и ще повиши общия тонус на организма. Благоприятни са ваните със сол.

Добре е да се направи масаж на ръцете и гръбначния стълб, меден масаж на гърба, маска от мед и сол за снемане на отоците. Проблемите с храненето и здравето излизат на преден план. Повишава се опасността от хранителни отравяния. Вероятни нарушения в работата на червата. Алкохолът в този период е киселина и силно уврежда нервната система. Здравето е наистина деликатно. Може да се сложи начало на диети за отслабване. Хората родени под знак Дева могат да гладуват.

Неподходящо време за нови запознанства, за брак и любов, за явяване на изпит, за покупко-продажба на недвижими имоти. 29 лунен ден започва в 06:02ч и продължава до 07:08ч на следващия ден – твърде опасно време.

Емоционалната енергия е твърде нестабилна. Точно затова не бива да се предявяват прекалени изисквания и претенции. Мнозина хора ще почувстват някакво вътрешно напрежение, все едно имат вътре пружина в тях, която се разпъва и е готова да ги разкъса. Това за съжаление често провокира спорове и конфликти. Всеки е добре да има самоконтрол над поведението и реакциите си, да избягва гневните изблици. Добре е да има запалена свещ, повече светлина. Подходящо време за четене на мантри и молитви. Молитвата може да ви помогне да очистите вътрешното си пространство, когато се чувствате объркани, нерешителни и не знаете по кой път да поемете. Молитвата е начин, чрез който се предаваш, молиш за помощ и се отваряш, за да получиш подкрепа Отношенията в този ден са напрегнати. Да се избягват изяснявания на отношения, влизане в спорове и конфликти. Най-добре е всички в семейството да се заемат с полезни дела. Всеки да се стреми да покаже най-доброто от себе си. Стремете се към добри постъпки. С подрастващото поколение бъдете внимателни и гледайте да не ги докарате до раздразнение, тъй като сега са много лабилни. Трудно е да ги контролирате. Проблеми могат да възникнат и с по-възрастни хора. Секс – Добре е да се откажете от всякакъв вид секс и дори да забравите, че съществува такова нещо. Интимните отношения водят често до спорове, обиди и заболявания по полов път.

Бизнес – Това е най-неблагоприятното време за бизнес. Сега не трябва да се подхваща нищо важно. Да не се подписват контракти, договори, да не се сключват сделки, да не се приемат нови служители във фирмата, преговорите също трябва да се изключат. Началниците да се въздържат от правене на забележки на персонала. Да не се провокират конфликти. В отношенията с колегите съблюдавайте строг неутралитет.

Подстрижка – Подстригването в този ден увеличава самоувереността. Желателно е съвсем късо да се подстрижат тези, които планират през следващия месец големи промени. Обновете своите коси, за да могат резултатно да работят за вас. Боядисването на косата не се препоръчва. Това може да довлече проблеми с комуникациите и материалните ресурси. Оставете косите в покой.

Сънища – Съновиденията носят много полезна информация за тези, които искат да разберат себе си и своята душа. На символично равнище са поставени вашите най-сложни душевни проблеми. Бъдете внимателни към всичко, което ви се присъни дори да ви се стори на пръв поглед пълна безсмислица.

novini.bg

Продължете с четенето

Стара Загора

Предприемат спешни мерки заради коклюша

Published

on

До 10 май проверяват имунизирани ли са децата във всички детски и учебни заведения на територията на община Стара Загора

От Община Стара Загора информираме по спешност всички детски заведения – ясли, градини и училища, както и всички здравни специалисти за мерките, изисквани от РЗИ във връзка с регистрираните случаи на болестта коклюш. Това съобщи днес зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина Делчева, с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“.

Здравните специалисти трябва да проверят всички имунизации и реимунизации на всички деца в детски и учебни заведения на територията на общината. Срокът за това е до 10 май 2024 г.

Ще се издирват неимунизирани деца, включително и с помощта на ромските медиатори там, където се налага, макар че проблемът с антиваксърските действия със сигурност не касае единствено децата от малцинствен произход.

„Страховете, които имаме от години, че родители отказват да си имунизират децата и това може да доведе до сериозен проблем, вече виждаме да се реализират“, отбеляза Павлина Делчева. Зам.-кметът отправи апел към родителите да проявят съвестност и да съдействат, а директорите на детски и учебни заведения също да подходят отговорно към проблема.

Засега в област Стара Загора има 3 регистрирани случая на коклюш от началото на 2024 г. – на 8 г., на 18 г. и на бебе на 1 месец, те са от Стара Загора и от Казанлък, а за двамата ученика има данни за проведена имунизация.

Продължете с четенето

Стара Загора

„Изворът да не пресъхва – Цветница 2024″ ще се проведе в неделя

Published

on

Традиционното издание на издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2024″ ще се проведе на самия празник. Тази година той е на 29 април (неделя). Юбилейното 20 издание ще се състои на сцената в парк „Артилерийски“ от 10 часа. Над 650 деца от детски градини, читалища, училища и школи по пеене и танци ще вземат участие. Тази година с танци в събитието ще се включи и едно училище от Габрово. Освен песни и танци, на сцената ще бъдат показани и обичаи. Организирани са и арт работилници.

Съпътстваща проява е конкурсът за рисунка „Пролетните празници“. Над 20 рисунки вече са оценени от журито, което ще обяви в неделя победителите. Всички участници ще получат грамоти, медал или статуетка за участие. „Идеята на този празник е била и винаги ще бъде съхраняването и популяризирането на фолклорната ни традиция. Да приобщим децата към народните ценности, да пазят българската идентичност, това е много важно за нас“. Това сподели секретарят на НЧ „Развитие 1878“ в село Дълбоки, които са част от организаторите. Съорганизатори са община Стара Загора и Център за подкрепа и личностно развитие в града. БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

Published

on

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на информационното събитие е „Европа Директно Стара Загора“. В рамки на дискусията двамата участници представиха пред студенти и ученици от града ползите от влизането на България в еврозоната. Според Хампарцумян приемането на еврото ще спести на родния бизнес близо милиард лева от трансакции. Той обясни, че на практика българската държава е приела еврото с въвеждането на Валутния борд през 1997г.. „Еврото е измерител на икономическия успех“, заяви експертът.

От своя страна Огнян Златев даде детайлни подробности за процеса по приемане на европейската валута в Хърватия в началото на миналата година. Бившият представител на ЕК в София и Загреб категорично отхвърли твърденията, че замяната на куна с евро е довело до двоен скок на цените. Според Златев преходът се е оказал безпроблемен, а причина за това е активната и енергична политика на държавата.

Огнян Златев коментира до каква степен вътрешнополитическата криза в България отдалечава страната от останалите страни-членки в ЕС. Той обърна внимание и на предизвикателствата пред ЕС след евровота.

В хода дискусията в Тракийския университет модераторът на срещата Румяна Грозева от Европа Директно провокира Левон Хампарцумян да даде своята гледна точка за европейската „Зелената сделка“ и трансформацията в старозагорски регион. Експертът беше скептичен към подхода, с който европейските политики опитват да решат проблема с климата. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com