Сватби

Съдът освободи Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Софийският градски съд обяви, че арестът на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и на заместника му Десислав Чуколов е незаконосъобразно. Това стана преди минути, след като магистратите заседаваха почти два часа. Двамата са освободени под гаранция от по 6000 лв.

До час се чака Сидеров и Чуколов да бъдат освободени от Националната следствена служба.

„Съдът отвърли искането на прокуратурата за задържането на Волен и Десислав Чуколов. СГС провъзгласи за незаконосъобразно задържането им за 72 часа. Според магистратите, прокуратурата е надвишила и превишила своите права. Победата е показателна с крайния си резултат“, каза пред телевизия „Алфа“ адвокатът на Сидеров – Явор Нотев.

В полунощ Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха докарани в съдебната зала с белезници. На влизане те вдигнаха високо ръцете си.Зада се видят белезниците им.

Към 2 ч. тази нощ съдебното заседание приключи. На излизане Волен Сидеров обяви, че ще даде по-късно изявление за медиите.

Решението си СГС мотивира с това, че няма опасност Сидеров и Чуколов да се укрият или да извършат дуго престъпление. Според съда няма достатъчно данни лидерът на националистите да е извършил принуда, но има обосновано предположение, че е извършил хулиганство .По време на съдебното заседание прокуратурата е настоявала срещу двамата да бъде наложена най-тежката мярка „Задържане под стража“ с мотива, че има висока степен на обществена опасност от извършеното от двамата депутати. Според адвокатите, искането на обвинението няма необходимата доказателствена тежест.

Да 12 дни двамата депутати ще трябва да внесат гаранцията.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com