Сватби

Бойко Борисов разреши проблема на полицаите и се скара на протестиращите

Премиерът Бойко Борисов разреши проблема на полицаите, след вчерашните протести. „Запазват се всички социални придобивки на униформените, както и 20-те заплати при пенсионирането им“, обяви главният секретар на МВР Георги Костов. Преди минути той излезе от срещата с министър-председателя и уточни, че само за новопостъпилите в системата придобивките няма да важат.

За полицаите, които участваха в блокирането на пътища и кръстовища във вторник ще има наказания за нарушаване на закона, категоричен бе главният секретар.

Самият Борисов заяви, че е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия.

„Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват“, заяви премиерът.

Късно вечерта вчера главният секретар на МВР Георги Костов се появи пред протестиращите полицаи в София. „Изпратен съм при вас от премиера Бойко Борисов. В 8,30 ч в сряда той е извикал на среща министрите Владислав Горанов и Румяна Бъчварова“, заяви той.

„Въпросът, който ви интересува в момента, няма да седи вече на дневен ред”,  обясни Костов, с което даде да се разбере, че правителството ще оттегли решението си за орязване на социалните придобивки на полицаите, заради които те излязоха на масови протести в цялата страна. Заедо с Костов в късните  часове  пред Министерството на финансите бе и старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com